Lucija Stanojević

Lucija Stanojević, diplomirana violinistica.

Uz solističke nastupe bavi se i komornim i orkestralnim muziciranjem ( Orkestar HNK Zagreb, Orkestar HNK Rijeka, Hrvatski komorni orkestar, festivalski orkestri, Simfonijski orkestar Leibnitz…)
Uz klasičnu glazbu zanimaju je i drugi glazbeni žanrovi pa je tako bila član brojnih bandova- EtnOrkestar, Afion, HGM A BAND,Voland Le Mat, Dok9, Mariachi El Nino.
Snima glazbu za kazalište, dokumentarne i igrane filmove. Piše priče za djecu.
Sudionica je brojnih državnih i međunarodnih seminara za violinu, komornu i orkestralnu glazbu,te pedagogiju. Rad s djecom joj je glavni prioritet. Zaposlena je u glazbenoj školi Jastrebarsko na mjestu učiteljice violine i voditeljice gudačkog orkestra, a od ove godine i voditeljica glazbene radionice za djecu predškolske dobi.
Organizatorica je brojnih radionica za djecu i mlade: radionica tradicijske glazbe, komorne, orkestralne. U sklopu filantropskog projekta SO DO bila je jedan od volontera mentora u radu orkestra, radionica i kampova El Sisteme u Puli, Zagrebu, Beču i Milanu, organizatorica radionica jazz za djecu i mlade, soundpainting, tradicijske glazbe . Voditeljica glazbeno-scenske radionice za djecu Šibenski zvukolik u sklopu 56-og Međunarodnog dječijeg festivala Šibenik . Voditeljica radionice za djecu u sklopu festivala Legendfest na Roškom slapu.
Od listopada 2016. godine voditeljica je glazbenih radionica ( KRUG) za djecu od 2-4 godine i 4+ u udruzi ARTAREA/art’erija.
Obožava more, Šibenik i Bilice;)