O kući

Povijest nastanka Teatra PUNA KUĆA

Udruga za poticanje razvoja djece i roditelja „PUNA KUĆA“ osnovana je 15. studenog 2007. godine s ciljem poticanja ukupnog psiho-fizičkog razvoja djece i roditelja te njihovih međusobnih odnosa, kao i obogaćivanja života u lokalnoj zajednici kroz poticanje razvoja suradničke mreže roditelja i djece Novog Zagreba i šire.

Vremenom se javila potreba za produkcijom kazališnih predstava: Boje duge – priča o bojama, Ogledalce, ogledalce, Biberče i Bilo jednom jedno sunce.

Svetlana Patafta, akademska glumica i jedna od osnivačica Udruge Puna kuća, i Irena Zeiner, mag. ing. tek. dizajna, osnivaju Umjetničku organizaciju „Teatar PUNA KUĆA“, koja je registrirana kod Ministarstva kulture RH u Registru umjetničkih organizacija pod brojem 367, dana 30. lipnja 2014. godine.

Teatar PUNA KUĆA bavi se promoviranjem dramskog i likovnog stvaralaštva, s posebnim naglaskom na radu s djecom i mladima.

Aktivnosti koje se provode:
– Pripremanje i izvođenje kazališnih predstava.
– Pripremanje i vođenje edukativnih radionica u cilju razvijanja kazališne kulture djece i mladih i poticanja njihovog kreativnog i estetskog razvoja.
– Pripremanje izložbi i multimedijalnih projekata.
– Pripremanje i vođenje stručnih seminara, kongresa, tribina, festivala, predavanja, sajmova i simpozija vezanih uz dramsku i likovnu umjetnost.
– Promocija i rad na kazališnom i likovnom kulturnom identitetu u okviru domaće i svjetske umjetničke scene.
– Suradnja s pravnim i fizičkim osobama koje podupiru ciljeve Umjetničke organizacije.
– Suradnja s odgojno-obrazovnim ustanovama u edukativnom radioničkom programu, kao i pripremanju i izvođenju kazališnih predstava.
– Izdavanje publikacija sukladno ciljevima i djelatnostima Umjetničke organizacije.
– Obavljanje drugih poslova koji su potrebni za ostvarivanje programa umjetničke organizacije.

Teatar PUNA KUĆA produkcijski u potpunosti preuzima brigu o gore navedenim predstavama od rujna 2014 godine: Boje duge – priča o bojama, Ogledalce, ogledalce, Biberče i Bilo jednom jedno sunce.

Od sezone 2014. / 2015. u suradnji s Kazalištem Mala scena izvodi predstavu „Boje duge – priča o bojama“ i nalazi se na redovitom repertoaru Male scene.