Bokte! - komedija / večernja scena / mladi i odrasli

Datum Vrijeme Ulaznice Lokacija

Tekst i režija: Vanja Jovanović

Igraju: Marko Cindrić i Svetlana Patafta

Glazba: Šimun Matišić

Dizajn svjetla: Domagoj Klasić

Fotografije iz predstave i za teaser: Mirko Cvjetko

Dizajn tiskovina: Finalizacija – Ivica Družak

Kamera i montaža teasera: Marin Bukvić

Producentica: Svetlana Patafta

Partner: Udruga roditelja Korak po korak

Predstavu su sufinancirali Ministarstvo kulture i medija RH i Ured za kulturu Grada Zagreba.

 

Predstava tematizira odnos roditelja i djece u razdoblju od njihovog rođenja do punoljetnosti. Glavni likovi kroz čiju prizmu slušamo obiteljsku priču su arheologinja Ana i njezin muž krovopokrivač Boris skupa s njihovom djecom, blizancima, Malom i Malim.
Seciranjem obiteljskih odnosa kroz različite životne faze ova predstava prikazuje kako se roditelji nose s odrastanjem svoje djece i kako se ta djeca nose s pritiscima odrastanja i preuzimanja odgovornosti za svoje odluke. Pokušavamo doći do korijena sukoba u obitelji koji najčešće leži u pretjeranoj potrebi za zaštitom – koja često rezultira razdorom među njenim članovima.
Kroz komične, svima prepoznatljive, gotovo arhetipske dramske situacije unutar jednog doma, publika će imati priliku vidjeti odrastanje iz vizure djece i iz vizure roditelja. Sigurno će se prepoznati u većini situacija, a u najboljem slučaju, prepoznat će greške u vlastitim postupcima u okviru svoje obitelji.
Predstava je upravo zbog svoje tematske širine namijenjena odrasloj i mladoj publici jer svi smo barem jednom u životu bili dio obitelji.

Ulaznice za pretpremijernu izvedbu u srijedu 13. 10. u 20:00 i premijernu izvedbu u nedjelju u 20:00 u Histrionskom domu, Ilica 90, Zagreb možete kupiti na: https://www.ulaznice.hr/web/regular/21529812