Priča o velikom i malom (1,5 - 5)

Datum Vrijeme Ulaznice Lokacija

Koprodukcija Teatra Puna kuća i kazališta Mala scena

Dob 1,5 – 5

Tekst: Kristina Gavran
Režija i izvedba: Svetlana Patafta
Scenografija: Tonka Maleković
Glazba: Lazar Novkov
Koreografija: Andrea Vozila
Oblikovanje svjetla: Domagoj Klasić
Likovno oblikovanje: Klasja Habjan i Zita Nakić Vojnović
Fotograf: Mirko Cvjetko
Producentice: Tena Bosek, Svetlana Patafta, Mia Tomić i Jelena Vignjević
Mentorica producenticama: Vitomira Lončar

Trajanje: 35 minuta

“Velika KUTIJA. Mala kutija. Velika LUBENICA. Mala borovnica. Veliki SLON. Mala bubamara. I najveće pitanje – mogu li veliki i mali biti prijatelji?
Baka Sova voli zagonetke i upravo je smislila jednu – ključ od tavana skriva veliko blago. Uz pomoć bakinih uputa, naša pripovjedačica kreće u potragu za obećanim blagom. Na tavanu se nalaze kutije raznih veličina – kako prepoznati u kojoj se nalazi blago? Pripovjedačica otvara jednu po jednu kutiju i u njima nalazi razne zanimljive predmete, ali i susreće usamljenu bubamaru kojoj nedostaje njen prijatelj slon. Mala bubamara i veliki slon, kakvo je to neobično prijateljstvo?
Susrećemo se s pojmom veličine – kako možemo odrediti što je veliko, a što malo? Pripovjedačica uspoređuje i predmete koje pronalazi postavlja u su-odnose, a posjeduje i neka magična pomagala – metar i povećalo. Znate li čemu služe i kako se koriste? Svaka kutija otkriva novu priču o veličinama, oblicima i brojevima.
Ovo je priča o veličinama, ali i o tome kako pronaći prijateljstvo tamo gdje ga najmanje očekujemo.
Koncept veliko – malo važan je za snalaženje u prostoru, razumijevanje svijeta koji nas okružuje, ali i kako bi djeca bila uspješna u komunikaciji s drugima. Cilj ove produkcije je kod djece razviti znatiželju za odnose u prostoru, odnose među predmetima i usaditi im osnovne predmatematičke vještine. Razumijevanje razlike veliko – malo osnovni je koncept u matematici te prvi korak prema razumijevanju drugih pojmova kao što su: veći od, manji od i jednaki.”
Kristina Gavran

Predstava je financirana od strane Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba.

Ulaznice za izvedbe 08. i 09.09. 2017. možete rezervirati i kupiti na linku ili rezervirati na telefone: 01 468 3352 / 01 468 3373 / 01 468 3944