ARHIVA - Priča o zmaju koji je kokice jeo i jednu lažnu princezu sreo (4 - 10)

Datum Vrijeme Ulaznice Lokacija

Teatar Puna kuća u suradnji s Knjigom u centru u okviru programa OD KNJIGE DO PREDSTAVE

Adaptacija, režija i izvedba: Svetlana Patafta

Spisateljica: Ana Đokić
Likovno oblikovanje plakata: Ana Vorkapić
Foto: Ines Šulj

Dob djece: 4 – 10

Premijera: Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu, 06. 12. 2014.

Ovo je priča o Posljednjem zmaju koji se razlikovao od svih svojih predaka. Nikad u životu nije upoznao niti jednu princezu, a živi sam i godinama samo bulji u svoj televizor i jede kokice. Usamljen je i očajnički želi zadovoljiti očekivanja svojih predaka koji su u svom životu napravili velika djela, oteli mnoge princeze i o kojima se govorilo naširoko i nadugačko. Tako kreće u potragu za nepoznatom princezom, bićem s kojim će zadovoljiti zmajevske principe koje su mu ostavili u amanet njegovi preci. Nakon dugog traganja, sreće jednu princezu koja zapravo to nije. Kroz priču o zmaju i princezi otvara se prostor upoznavanja novog i drugačijeg svijeta od onog koji nam drugi nameću kao jedinog mogućeg.

OD KNJIGE DO PREDSTAVE je program kojim Teatar Puna kuća potiče razvijanje kulture čitanja od najranije dobi. Nakon izvedene kazališne predstave djeci i mladima predstavljamo uživo književnika za djecu i mlade po čijem djelu je nastala predstava.
Nakon predstave “Priča o Zmaju..” publici predstavljamo spisateljicu Anu Đokić, koja osim što piše, voli i afričku glazbu i svira na đembeu. Pripremite se za Jungle dance – životinjski ples! Nakon razgovora o tome kako je nastala predstava, kako surađuju umjetnici i plesanja uz afričke ritmove, Ana potpisuje knjigu. Kada gostujemo u vrtićima i školama, jedan potpisani primjerak knjige dobija na dar knjižnica obrazovne ustanove u kojoj gostujemo.

Na programu 10. Ogulinskog festivala bajke 2015. godine.