Vrijeme je za igru (1,5 - 6)

Datum Vrijeme Ulaznice Lokacija

Dob: 1,5-6
Koncept, režija i izvedba: Svetlana Patafta
Likovno oblikovanje predstave: Nikolina Manojlović Vračar
Glazba: Lazar Novkov
Stručne suradnice DV Siget: Diana Dragaš, Paulina Smoljan Niemčić,
Anita Ković, Bernada Sabljak, Sonja Srebačić
Dizajn svjetla: Nenad Lalović
Tehničari: Nenad Božić, Zdenko Zavalić, Aleksandar Milošević
Producentica predstave: Svetlana Patafta
Produkcija MSU: Daniela Bilopavlović Bedenik
Marketing i prodaja MSU: Jasna Mihalić
Dizajn tiskovina: Marivo kolektiv
Foto: Mirko Cvjetko
Premijera: 1. rujan, 2019., Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Termin izvedbe u ožujku: 20.03.2022. u 10:00 i 11.30 u Muzeju suvremene umjetnosti

Ulaznice možete kupiti na: https://www.ulaznice.hr/web/regular/19312252

Teatar Puna kuća član je Small Size svjetske mreže koja promovira izvedbene umjetnosti za djecu najmlađe dobi od 0 do 6 godina. Predstava je nastala u prostornoj interakciji između kartonskih cijevi, platnenih vrećica, dugačkih rola papira, dugačke platnene trake i nekih predmeta koji skupa grade dječje igralište. Priče nastale kroz igru s
različitim materijalima i predmetima potiču djecu da, nakon odgledane predstave, samostalno razvijaju nove sadržaje nadovezujući se na ono što su vidjeli.

Nakon predstave scenografija postaje poligon za igru na kojem djeca mogu obraditi svoje dojmove u direktnoj komunikaciji s materijalima i predmetima koji su korišteni u predstavi. Djeca, polaznici DV Siget, bila su uključena u proces rada na predstavi, što predstavlja iskorak u komunikaciji kazališta i vrtića u Hrvatskoj.

Festivali: Međunarodni festival za djecu i mlade, Iasi, Rumunjska, 2019. / Showcase NOW Festivalu, Shanghai, Kina, 2020. / Revija lutakarskih kazališta u Rijeci, 2020.

Partneri: Dječji vrtić Siget i Muzej suvremene umjetnosti Zagreb
Zahvaljujemo se Kristini Gavran i Centru za kulturu Novi Zagreb na neizmjernoj podršci.
Sufinancirali: Gradski ured za kulturu – Grad Zagreb i Ministarstvo kulture Republike Hrvatske
Medijski pokrovitelji predstave: Dječji događaji

Kontakt: punakuca@punakuca.hr

__________________________________________________________________________________________

About VRIJEME JE ZA IGRU / IT´S TIME TO PLAY

Non – verbal performance.

Cardboard tubes, bags and wrapping paper are used to explore spatial interaction and make an inspiring playground for children. Specific spots are created to stimulate children to develop new stories on their own after the performance. The whole atmosphere is imaginative with lots of music and gives children time to focus on different images and to interprete them with their own imagination.
After the performance children can play at the playground with the objects we use in it.
The performance is realized in partnership with Siget Kindergarten in Zagreb and Museum of Contemporary Arts in Zagreb. In the first phase of the working process we played with two groups of children on different qualities of materials. They gave us ideas how to start thinking of the concept of the space and ideas that led us to the stories we invented afterwards.

There is a special video of it for online distribution (kidergartens and festivals). It combines performance in real time and additional videos to be more interactive with children in digital space.

Teatar Puna kuća is the member of The Small Size Network for promoting performing arts for early years.
Contact: punakuca@punakuca.hr / www.punakuca.hr

U okviru Programa Digitalne prilagodbe i kreiranja novog kulturnog i edukativnog sadržaja financiranog od strane Ministarstva kulture u periodu pandemije virusa Covid 19 napravili smo snimku izvedbe predstave u kombinaciji s kratkim videima koji u digitalnom mediju komuniciraju interaktivno s djecom na onim mjestima kada u živoj izvedbi predstave nastaje direktna interakcija glumice i publike (senzorna, vizualna). Dvadeset projekcija online izvedbi predstave i paket od 6 videa edukativnog sadržaja uz predstavu ustupljeno je na korištenje partnerima u projektu: DV Siget iz Zagreba, DV Ciciban iz Bjelovara, DV Zlatokosa iz Borova,  DV Vukovar 2 iz Vukovara, DV Cvrčak iz Knina i Udruzi Žene Kosovske doline iz Uzdolja kod Knina. Oni su u svojim grupama, s djecom dobi 3 do 6 godina pogledali predstavu, a djeca su nakon predstave napravila likovne radove koji će služiti autorskom timu, odgajateljima i voditeljima radionica kako bi vidjeli što su djeca izdvajala od motiva iz predstave, video materijala i kroz analizu donijeli zaključke koje mogu koristiti u daljim aktivnostima koje provode s djecom i u kreiranju novog umjetničkog sadržaja. U galeriji možete pogledati neke od likovnih radova djece, a u linku u produžetku možete vidjeti izložbu svih prikupljenih radova u projektu: link