DRAMSKI STUDIO ZA OSNOVNOŠKOLCE

UPIS U NOVU ŠKOLSKU GODINU 2023./2024.

Upis u dramske grupe traje do popunjenja grupa, a prijave i upite možete već sada slati na email: punakuca@punakuca.hr

Voditeljica radionica: Svetlana Patafta, akademska glumica i dramska pedagoginja s višegodišnjim umjetničkim i pedagoškim iskustvom u radu s djecom i mladima.

Završna produkcija planirana je u lipnju 2024. godine.

Godišnja članarina

Za sve polaznike Studija upisnina u 2023./24. godinu je 20 eur. Polaznicima koji se upišu u rujnu to će ujedno biti i članarina za rujan.

Za polaznike čiji sat traje tjedno 90 min uplaćuje se 9 mjesečnih rata po 35 eur počevši od listopada 2023. Ako je dijete upisano u siječnju 2024, uplaćuje se 6 mjesečnih rata po 35 eur.

Za polaznike čiji sat traje tjedno 60 min uplaćuje se 9 mjesečnih rata po 29 eur počevši od listopada 2023. Ako je dijete upisano u siječnju 2024, uplaćuje se 6 mjesečnih rata po 29 eur.

Drugo dijete u obitelji 25% popusta na svaku mjesečnu ratu.

Prvi sat za nove članove se ne naplaćuje, ali ako se odluče za radionice, prvi sat se računa u prvu mjesečnu ratu.

Neradni dani na državne i školske praznike su uključeni u cijenu članarina.

 

UPISI U TRNSKOM

Mjesto održavanja: Mala dvorana u prostoru Mjesne samouprave Trnsko, Trnsko 34a u Novom Zagrebu (ulaz u dvoranu preko puta ulaza na dječji odjel Doma zdravlja u Trnskom). Kad vrijeme dozvoljava vani ispred dvorane.

Termini:

Utorkom u periodu od

16.45 do 17.45 (1. i 2. razred)

18 do 19.30 (3. raz do 8. raz.)

19.30 do 21.00 (3. raz. do 8. raz)

Moguće otvaranje termina u srijedu ako se popune grupe utorkom.

Početak rada:  utorak, 12. 09. 2023.

 

UPISI U DUGAVAMA

Mjesto održavanja: OŠ Dugave, Školski prilaz 7, Dugave

Termin: Ponedjeljkom 19.30 do 21.00 (3. do 6. raz)

Početak rada:  ponedjeljak, 11. 09.  2023.

 

KAZALIŠNI KAMP U DUGAVAMA  28. 08. do 01.09. 2023.

Ove godine organiziramo Kazališni kamp u DUGAVAMA na otvorenom za djecu dobi od 2. do 4. razreda osnovne škole.

ZANATI U KVARTU
Pet dana kreativnog druženja u kvartu na temu zanatskih vještina. Tijekom radionica posjetit ćemo zanatske obrte u kvartu i čuti od zanatlija kojim su sve vještinama trebali ovladati kako bi se mogli baviti svojom profesijom. Posjetit ćemo i gradsku knjižnicu u Dugavama gdje ćemo u knjigama i slikovnicama pronaći inspiraciju za kreiranje dramskih priča na osnovnu temu kampa.

Kroz dramske igre i improvizacije – razvijanjem mašte, vještine pripovijedanja i upoznavanjem osnova glumačke vještine, polaznici će imati priliku stvoriti zajedničku izvedbenu cjelinu koju će prikazati roditeljima na kraju radionica.

Voditeljica radionica: akademska glumica Svetlana Patafta

Termin radionica: svakim danom od

18.00 – 19.30 (2. do 4. raz osn. škole)

Završna prezentacija za roditelje u petak, 1. 09. 2023. u 19 sati.

Cijena Kampa

35 eur

Drugo dijete u obitelji 25% popusta na radionicu.

Prijave i info na: punakuca@punakuca.hr i tel: 098 9 776 178

 

ŠTO POLAZNICI DOBIJAJU SUDJELOVANJEM NA DRAMSKIM RADIONICAMA U NAŠEM STUDIJU

Dramskim radionicama kod djece i mladih potičemo:

  1. Razvijanje kreativnosti: potičemo ih da koriste svoju maštu kako bi stvarali priče, likove i situacije. Ohrabrujemo ih da razmišljaju izvan okvira i da se ne boje eksperimentirati s različitim idejama.
  2. Razvijanje komunikacijskih vještina: Kroz igre uloga, improvizaciju i skupne aktivnosti uče slobodnije izražavati svoje misli i osjećaje. Potičemo razvijanje verbalne i neverbalne komunikacije.
  3. Razvijanje samopouzdanja: Kroz sudjelovanje u različitim izvedbenim formama postepeno razvijaju samopouzdanje pred drugima.
  4. Razvijanje emocionalne inteligencije: Kroz istraživanje različitih likova i situacija bolje razumiju različite emocije i uče kako ih izražavati na primjeren način. To će im pomoći u međuljudskim odnosima i razumijevanju drugih.
  5. Timski rad: Kroz međusobnu suradnju i kreaciju na različitim zadacima razvijaju vještine suradnje, kompromisa i slušanja drugih. Rad u skupini na zajedničkom osmišljavanju dramskih situacija i izvedbama potiče razumijevanje važnosti timskog rada.
  6. Razvoj scenske svijesti: Kroz različite vježbe upoznaju se s osnovama scenskog izražavanja, kao što su govor tijela, glasovne modulacije i izražavanje emocija.
  7. Poticanje maštovitog pisanja: Potičemo ih pisati vlastite priče, scenarije i dijaloge. To potiče njihovu kreativnost i pomaže im da bolje razumiju strukturu priča.
  8. Razvijanje koncentracije: Aktivnosti kao što su ponavljanje tekstova, priprema za izvedbe i improvizacija mogu pomoći u razvijanju dulje koncentracije i fokusiranje na zadatak.
  9. Uživanje u umjetnosti: Kroz zabavne i interaktivne aktivnosti cilj je potaknuti ih razvijati ljubav prema kazalištu, glumi i umjetnosti općenito.

Svaki od ovih ciljeva može se postići kroz raznolike igre, vježbe i projekte prilagođene dobi i sposobnostima polaznika. Važno je stvoriti poticajno okruženje u kojem će slobodno izražavati svoju kreativnost i razvijati svoje talente.