PUNA KUĆA PRIČA

Počinje upis u novu sezonu 2020. / 2021. godinu. u izmijenjenom obliku s obzirom na epidemiološke mjere koje su na snazi. Na radionicama je uz dijete obavezno sudjelovanje barem jednog roditelja ili neke druge odrasle osobe u pratnji. Bit će kombiniran rad u vanjskom prostoru i rad na zoom online platformi.

Upis traje do popunjenja grupe, a prijave i upite možete slati na email: punakuca@punakuca.hr

Voditeljica radionica: Svetlana Patafta, akademska glumica i dramska pedagoginja s višegodišnjim umjetničkim i pedagoškim iskustvom u radu s djecom i mladima.

Početak rada: ponedjeljak, 14. 09. 2020.

Termin: ponedjeljkom od 18.00 do 18.45, + kutak za roditelje do 15 min.

Radionice se održavaju kontinuirano osim tijekom državnih i školskih praznika u školskoj 2020. / 2021. godini.

Mjesto održavanja dok traju epidemiološke mjere: Bundek i online radionice u slučaju lošeg vremena.

Mjesečna članarina je 200,00 kn. Drugo dijete iz iste obitelji ima popust od 25 % na mjesečni iznos članarine.

Ciljevi radionica su: razvijanje komunikacijskih vještina, kreativnog i kritičkog mišljenja,  vještine pripovijedanja i poticanje cjelokupnog psihofizičkog i emotivnog razvoja djeteta kroz dramske igre i vježbe. Svaki sat glumica priča novu priču, djeca kroz različite igre i vježbe obrađuju odslušani sadržaj i kreiraju likove kroz drasmki izričaj ili kroz lutke koje izrađuju u različitim tehnikama prilagođenima njihovoj dobi. Roditelji aktivno sudjeluju u zadacima s ciljem podrške djetetu i vježbanja vještine praćenja djetetovih impulsa i  njegovom samostalnom donošenju odluka u zajedničkoj igri, a samim tim  i prepuštanju djetetovog vodstva u zajedničkoj igri.

Na online radionicama, pored gore pomenutih ciljeva, fokus će biti stavljen na prostor u kojem dijete živi. Skupa u društvu roditelja poticat ćemo ga da istražuje svoj prostor i u njemu pronalazi inspiraciju za kreiranje novih priča.  Poticanjem djeteta da kreativno stvara koristeći ono što mu je dostupno svakodnevno i u sigurnom okruženju, stvaramo povoljne uvjete za njegov brži napredak u razvijanju kreativnih vještina i povećanju samopouzdanja u donošenju odluka vezanih za kreativno djelovanje. Online radionice dat će djeci priliku da upoznaju domove jedni drugih, da se upoznaju s različitim životnim navikama i pokažu jedni drugima svoje igračke u mnogo većem obimu nego što mogu u fizičkom kontaktu.

Također, roditelji će imati priliku povezati se s ostalim roditeljima u grupi kroz igre i zadatke i u okviru Kutka za roditelje nakon što s djecom završimo sat. Zamišljen je kao prostor u kojem će roditelji moći razmjenjivati informacije vezane za aktualna zbivanja, kao i ideje za poticanje kreativnih aktivnosti djece. Predstavlja i priliku za roditelje da govore o problemima na koje nailaze u odgoju i kako ih rješavaju.